Vanliga frågor och svar

Vanliga frågor och svar om RaceONE, start, målgång och resultat

Vad behöver jag göra innan start och när jag tävlar?

 • Ladda ner RaceONE-appen i din mobil
 • Söka upp ditt TNT Valborg Battle-lopp.
 • Lägga till dig själv som deltagare.
 • Aktivera ditt lopp i appen tidigast 30 min innan du startar.
 • Starta loppet i appen när du startar och stoppa när du går i mål
 • Du kan även välja att registrera tid/distans med din löparklocka/träningsapp. Då måste du dock registrera och bevisa ditt resultat i RaceONE i efterhand och du är inte med och tävlar om topp 3 på 5, 10 och 21 km (läs mer längre ner).
 • Om ditt barn ska tävla och inte äger en egen telefon, vänligen registrera tid och distans via klocka och skicka in resultatet till oss.

Vad anger jag för startnummer i RaceONE-appen?

Du kan lämna fältet för startnummer blankt eller ange ditt startnummer från anmälningslistan. Eller också väljer du ditt turnummer om det är ledigt 🙂 Oavsett vilket så kommer du med i resultatlistan så länge som du: 1) är anmäld till loppet och 2) har registrerat ditt resultat i RaceONE senast 3 maj 23.59.

Vilken starttid ska jag ange och när ska jag starta?

Du får starta när du vill mellan 30/4 och 3/5. Det är bra om du sätter din starttid i RaceONE till den tid när du tänkt dig starta. Det påverkar inte registreringen eller ditt resultat om du sedan startar efter din angivna starttid. När du lagt till dig själv som deltagare på loppet i RaceONE kan du inför start ändra din starttid genom att klicka på ”Jag är deltagare”, ”Redigera” och sedan ange din nya starttid.

Stoppar appen tiden automatiskt när jag sprungit t ex 10 km om jag är med i 10 km-loppet? Vad händer om jag springer 1 km för långt?

Nej, det gör den inte. Du behöver själv hålla koll på att du sprungit distansen som du tävlar på och då stoppa registreringen i appen. Din totala sluttid blir ditt resultat även om du sprungit längre än distansen du tävlar på. Om du inte vill hålla koll på distansen på mobilen eller din löparklocka så rekommenderar vi att du provspringer din bana innan så att du vet när du är i mål.

Hur registrerar jag mitt resultat om jag inte använder RaceONE-appen för att registrera tid/distans samtidigt som jag springer?

 • Om du inte lagt till dig själv som deltagare på ditt lopp i RaceONE-appen så gör du det genom att söka på ”TNT Valborg Battle”, välja ditt lopp/distans och klicka på ”Jag är deltagare”.
 • Du klickar sedan på ”Ditt resultat” och ”Lägg till resultat”.
 • Ange din tid och distans.
 • Ladda sedan upp GPS-data (gpx-fil från din träningsklocka) och/eller ett fotobevis, t ex ett foto på tid/distans/tempo i din träningsklocka eller din träningsapp.
 • Se nedan vad som gäller för att vara med och tävla om topp 3.

För att tävla om topp 3-placeringar på 5, 10 och 21 km så måste du registrera ditt lopp med RaceONE-appen. För att tävla om topp 3 i ultraloppet så måste du ladda upp gps-fil OCH bildbevis (t ex foto på passet från din klockas loggbok eller en skärmdump på tid/distans/tempo från Strava eller annan träningsapp). Läs mer i våra regler >>

Var hittar jag mitt resultat och hela resultatlistan?

Efter genomfört lopp hittar du ditt personliga resultat under loppet i RaceONE-appen och knappen ”Ditt resultat”. Om du registrerar ditt resultat manuellt i appen så dyker så klart inte ditt resultat upp förrän du lagt in tid, sträcka och bevis där 🙂

Under tiden tävlingarna pågår så hittar du resultat under respektive lopp i RaceONE-appen. Från och med 23.59 3/5 hittar du preliminär slutlig resultatlista i RaceONE-appen och under måndag 4/5 publicerar vi den officiella resultatlistan här på vår hemsida.